De kosten voor de gehele opleiding (theorie en praktijk) bedragen € 94.500.- voor de Integrated Course en € 123.510 voor de Platinum Course. Dit is natuurlijk erg veel geld en niet iedereen kan dit zomaar betalen. Daarom is een goed georganiseerde derde partij noodzakelijk om in opleiding te gaan en dienen er van te voren afspraken te worden gemaakt om een financiering te krijgen en om die later weer af te lossen. EAA heeft gekozen voor een samenwerking met ABN-AMRO bank omdat deze Nederlandse bank verstand heeft van leningen verschaffen voor hoogopgeleiden. Zo hebben ze een speciale afdeling voor Piloten, Medici, topsporters en -artiesten. De afdeling Pilotendesk te Groningen begeleidt de student voor, tijdens én na de opleiding bij alle financiële aspecten van het vak. 

De kosten zijn inclusief lesmaterialen, uniform, landingsgelden, examenkosten, woonruimte (18 maanden), een flightbag, headset en een medische herkeuring in Spanje. De kosten voor een herexamen en levensonderhoud zijn voor eigen rekening maar kunnen ook meegefinancierd worden.

De Financiering

EAA heeft al 15 jaar een financieringsregeling met de ABN-AMRO bank in Groningen. Nadat de selectie met positief gevolg is afgerond, kunt u een afspraak maken met deze bank voor de financiering van de opleiding. Zij kunnen u tevens alles vertellen over de fiscale aspecten betreffende de financiering van een vliegopleiding bij EAA.

EAA zal, na afronding van de selectietesten, een aanbevelingsbrief afgeven bij de ABN AMRO Pilotendesk te Groningen.

Klik hier om naar de website van de ABN AMRO Pilotendesk te gaan.