http://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=100001763991277

 

We’ll give you wings

 

Een carrière in de Luchtvaart begint steeds vaker op Maastricht Aachen Airport. Daar zit European Aviation Agency, EAA Pilotenopleiding. Hét opleidingscentrum voor verkeersvliegers.

 

Wij verzorgen werving en selecties van de studenten, begeleiding en coaching tijdens de opleiding en hulp bij het vinden van een baan bij een van de grotere luchtvaartmaatschappijen. Emirates, Qatar Airways, Transavia, Air Contractors, Ryanair, Easyet, German wings en Lufthansa Cityline zijn voorbeelden van afnemers van onze afgestuurde piloten.

 

Heb jij altijd al een spannende en uitdagende carrière gewild? Over de hele wereld werken in het mooiste kantoor dat er bestaat? Dan is een baan als verkeersvlieger wat voor jou!

European Aviation Agency (EAA), gevestigd te Maastricht Airport, biedt al meer dan 22 jaar met veel succes haar studenten een complete vliegopleiding in het buitenland aan, die aansluit bij de aanname-eisen van alle grote internationale luchtvaartmaatschappijen. EAA verzorgt vanaf de eerste dag voor een theorie en praktijk gemengde opleiding volgens Europese Wetgeving. Je krijgt training op verschillende soorten kisten en zogenoemde simulators met als einddoel je internationale Europese vliegbrevet (conform PART-FCL). Ook is het mogelijk om je opleiding af te sluiten met een type rating op de airbus A320 waardoor je meteen aan de slag kunt bij een grote Airliner.

Onder leiding van Marisia Piatkowski heeft EAA al 22 jaar ervaring. Door haar bevlogen en persoonlijke aanpak stuurt en begeleidt zij samen met het Spaanse Gestair (ATO-TRTO) haar jongens en meisjes op weg naar hun ultieme doel:

 

Een baan als PILOOT

 

EAA vertegenwoordigt en werkt nauw samen met Gestair. Dit Europese opleidingsinstituut is gevestigd op Aeropuerto de Quatro Vientos, te Madrid. Deze opleider heeft een vloot van meer dan 25 vliegtuigen, waarvan 18 Glass Cockpit C172 uit 2008, en een uiterst geavanceerde simulatorpark, met o.a. Airbus A320 (FNPT II), een Glass Cockpit Trainer (G1000), een AlSim C172 (FNPT I)  en  3 Basic IFR trainers (Frasca 141/142).  Dit zijn 1 en 2 motorige simulators. Ook beschikt Gestair/ EAA over een Glass Cockpit trainer en word je klaargestoomd voor de hypermoderne vliegtuigen die in gebruik zijn bij bekende grote luchtvaartmaatschappijen.

 

EAA biedt nu naast de normale geïntendeerde ATPL course ook een Platinum Course aan. Als eerste in Nederland hebben we deze opleiding aangeboden en bevat de normale ATPL cursus, volledig volgens PART-FCL regulaties, verrijkt met een Airbus A320-family type rating. “Dit is ontstaan uit de grote vraag naar volledig gekwalificeerde piloten op de arbeidsmarkt”, aldus Marisia. “De Platinum Course duurt 20 maanden en is inclusief 203 simulatoruren en 201 echte vlieguren. Dit allemaal is nog steeds goedkoper dan de meeste basis opleidingen van andere opleidingsinstituten.”

 

De gehele opleiding bevindt zich in het zonnige Spanje. Door het uitstekende klimaat en vele vliegvelden is dit land uitermate geschikt voor het trainen in zowel VFR als IFR regulaties. Marisia: “Wij combineren dagelijks theorie met praktijk: ‘s morgens vliegen en simulatortrainingen en ‘s middags theorie instructie in de klas. Dat werkt het best.”

 

De Multi Engine en Instrument Rating (ME/IR) word voornamelijk gevlogen vanaf Ciudad Real.  Dit vliegveld dat 24/7 open is, biedt de mogelijkheid om dit perfect te trainen. Vanuit dit grote moderne vliegveld wordt gevlogen naar o.a. Ibiza, Menorca, Alicante, Sevilla, Melia (noord Afrika), Zaragoza, Santander en vele andere vliegvelden die Spanje rijk is.

 

 

TOELATINGSEISEN en SELECTIES:

De minimale toelatingseisen voor onze opleiding is Havo/VWO met natuurkunde en Wiskunde. Onze leeftijdsgrenzen zijn minimaal 17 jaar en maximaal 26 jaar.

Dit zijn de eisen om deel te mogen nemen aan de keuringen. Voor deze keuringen ga je 3 dagen naar Madrid om een Medische keuring, simulatorvlucht, capaciteiten- en psychologisch onderzoek te ondergaan.

Ook zul je getest worden op je beheersing van de Engelse taal en je basiskennis van wis- en natuurkunde.

 

Mocht je geen wiskunde en/of natuurkunde hebben, dan kan je gaan bijscholen bij verschillende instanties, zoals het James Boswell Instituut: www.jbi.uu.nl

 

Als je voor alles bent goedgekeurd volgt er een aanname gesprek op Maastricht Aachen Airport.

 

 

THEORIEVAKKEN

+ Air Law

+ Aircraft General Knowledge

+ Flight Performance and Planning

+ Operational Procedures

+ Human Performance and Limitations

+ Meteorology

+ Navigation (General and Radio)

+ Principles of Flight

+ RT Communications (VFR/IFR)


 

 

 

Lessen worden in het Engels gegeven door professionele ground instructors. Allen zijn nog steeds werkzaam in de luchtvaartwereld als piloot, ingenieur, verkeersleider, dokter en/of meteoroloog. Hun affiniteit voor de luchtvaart vindt u terug in de kwaliteit van de leraren.

 

 

 

FINANCIERING

EAA werkt samen met de ABN AMRO bank.

Deze bank is gespecialiseerd in luchtvaartfinancieringen. Na een succesvolle aanname, kan er contract worden opgenomen naar de bank voor een persoonlijk gesprek. Dan word gekeken wat voor een soort investering het best bij de kandidaat past.

 

 

HET EUROPEES BREVET

PART-FCL (European Aviation Safety Agency - Flight Crew License)

Biedt mogelijkheid om te werken in alle aangesloten landen.

ISO 9002

 

 

NA AFRONDING VAN DE OPLEIDING HEEFT U:

Frozen ATPL: PPL, CPL, ME/IR, MCC, ATPL theorie

 

De aantekening MCC (Multi Crew Coordination) en LOFT (Line Orientated Flight Training) worden op de FNPT II Airbus A320 Simulator behaald.

 

200 Vlieguren

- 175 actuele vlieguren op verschillende soorten Cessna’s

- 25 Multi Enigen uren op de Piper Seneca

126 simulatoruren

-  Met minimaal 35 uren op de Airbus A320 FNPT II

 

 

 

WAAROM EAA/Gestair:

- Opleiding volgens de JAR-FCL wetgeving

- Theorie en praktijk simultaan gegeven.

- Kwalitatief hoogwaardige opleiding

- Kleinere klassen

- Professionele begeleiding

- Persoonlijke benadering

- Concurrerende prijs

 

  

         


EX-LEERLINGEN AAN HET WOORD:

Captain Theo, vliegt bij CargoLux, B747,

Ik heb vooral voor EAA gekozen voor de goede sfeer tussen de studenten en de persoonlijk en professionele begeleiding door een eigen Mentoren,, Internationaal manager van Gestair en Marisia Piatkowski. Dat EAA goede contacten heeft bij verschillende luchtvaartmaatschappijen heb ik gelukkig aan de lijven ondervonden. Een aanrader.

 Captain Dirk. Vliegt bij Air Service Liège.

Nog regelmatig help ik EAA bij Open dagen en voorlichtingen op dagen dat ik niet vlieg. We zijn met een clubje afgestuurde die dit met veel plezier doen.

 F/O Frans, vliegt bij Aer Lingus:

Een internationale en breed georiënteerde opleiding heeft de grondslag van mijn huidige carrière. Samen met m’n vliegmaatje Martijn hebben we veel uren gezeten in de mock-up van de Airbus 320, die Gestair altijd beschikbaar stelt, om alle procedures goed te oefenen. Zodat wij goed voorbereid waren op het echte werk op de Airbus320.

 F/O Sarah, vliegt bij Brussels Airlines:

Vliegen en nog eens vliegen dat is mijn droom, wat ik altijd heb gewild. En ik heb het geluk gehad om door de zware selectie te komen en starten met deze droom opleiding.

Momenteel vlieg ik door Europa met de AVRO- jet een viermotorig vliegtuig voor 9O passagiers.

 

Gordon, vliegt bij Flyglobespan,

Ik heb van de week mijn eerste vlucht gehad voor mijn nieuwe werkgever, Flyglobespan.
Het is een groeiende maatschappij. Ik vlieg zowel B757 als B767. Voornamelijk
zal ik op de 767 gaan vliegen vanaf London Heathrow naar India!

 

Wil je meer weten?

Vraag de folder aan!

European Aviation Agency BV

Vliegveldweg 156

6199 AD Maastricht Airport

Telefoon: 043-3650640

Fax: 043- 3652224

e-mail: info@pilotenopleiding.nl

www.pilotenopleiding.nl